Zo maak je vliegen een stuk aangenamer

Vliegen. Voor heel wat mensen is het de hel. Urenlang stil moeten zitten in het zitje op het vliegtuig om dan uiteindelijk met rugpijn en irritatie door de airconditioning aan te komen op je bestemming. Maar voor veel mensen is hoogtevrees vaak de doorslaggevende reden waarom ze weigeren om een vlucht te boeken naar één van de vele verre bestemmingen. Vaak kiezen mensen er bewust voor om met de auto of de trein op reis te gaan om zo de lange vlucht te vermijden. Maar wanneer je kiest voor een autovakantie ben je wel gebonden aan bepaalde zaken zoals de afstand en de tijd. Terwijl je met het vliegtuig binnen enkele uren aan de andere kant van de wereld kunt staan.

Alhoewel vliegen voor veel mensen helemaal niet leuk is, zijn er toch bepaalde manieren om vliegen een stuk aangenamer te maken. Wij zochten er alvast enkele op.

Kies een comfortabele outfit

Vliegen is dus voor veel mensen al stressvol genoeg. Je zorgen moeten maken over je kleren bezorgt je nog meer zenuwen. Kies daarom op voorhand al de outfit die je zal aandoen op de dag waarop je reist. Kies vooral voor een comfortabele outfit waarin je jezelf goed voelt en waarin je ook makkelijk kunt bewegen. Een gouden tip is om voor makkelijke schoenen te kiezen. Op de meeste luchthavens moet je immers je schoenen uitdoen wanneer je de controles passeert.

Zorg voor ontspanning op het vliegtuig

De ideale manier om de tijd sneller te doen gaan is bezighouding. Zorg ervoor dat je gedurende de vlucht bezig bent met iets. Een boek lezen, spelletjes spelen, muziek luisteren, films kijken, werken, slapen, … Het komt er gewoon op neer dat je je niet mag focussen op hoe traag de tijd voorbijgaat, maar dat je je kunt focussen op andere zaken.

Geniet van de vlucht

Voor velen is dit waarschijnlijk de moeilijkste tip, maar probeer het toch maar eens te doen. Probeer te genieten van de schoonheid die je door het kleine raampje kunt bewonderen. Hoe vaak kom je met een vliegtuig op zo’n hoogte? Juist, weinig tenzij je een piloot of airhostess bent natuurlijk. Probeer daarom te genieten van het uitzicht en van alles rondom jou. Je hoeft namelijk voor één keer niet zelf te rijden of goed op te letten.

Maak vrienden

Op een vliegtuig komt het vaak voor dat je naast, voor of achter iemand zit die je niet kent. Probeer daarom aan de praat te geraken met die persoon om zo voor wat afleiding te zorgen. Wie weet hebben jullie allebei hoogtevrees en kunnen jullie elkaar wel helpen!