Wat moet je doen/zien in Barcelona?

Een goeie 2 maanden geleden ben ik samen met een vriend naar Barcelona geweest. Doordat de reisblog toen nog niet online stond, post ik nu een blogpost over mijn citytripje!

We zijn de maandag rond de middag vertrokken vanuit Zaventem en de donderdag in de voormiddag zijn we terug huiswaarts gekeerd. Onze vlucht was met JetAirFly, en ook het hotel (Ibis Hotel bij het strand Barceloneta) hebben we bij JetAir geboekt. Over het hotel waren we allebei positief, vooral de ligging dichtbij het prachtige strand van Barceloneta was uitstekend. Op 10 minuutjes wandelen van ons hotel was het strand en de zee. Ideaal dus om er enkele namiddagen tot rust te komen en wat te zonnen! Ook de bereikbaarheid van het hotel was uitstekend. Op 100 meter van ons hotels lag er een metrohalte die rechtstreeks naar het centrum ging. Ook te voet van het centrum was ons hotel eigenlijk niet zo ver, ongeveer een klein halfuurtje doorstappen schat ik.

Bezoek alle traditionele bezienswaardigheden

Uiteraard moet je in Barcelona alle gekende bezienswaardigheden en toeristische attracties bezoeken. Zo zijn de Sagrada Familia, het Parc Guell, Montjuïc, de haven en de Ramblas niet te missen. Bij al deze bezienswaardigheden was er enorm veel volk (het was ook in de topmaand juli) en bovendien was het ook zeer warm om veel te wandelen. Toch zijn we de eerste dag met een fiets (die we gehuurd hebben aan de haven) helemaal naar boven gereden naar Montjuïc. Eerlijk, dit is echt prachtig om te doen!

Oké, als je niet gewend bent om te fietsen is het wat afzien om helemaal tot boven te raken. Maar eenmaal je er bent heb je een prachtig zicht over de stad en kom je meteen ook in Parc Guell terecht. Een prachtig stukje kunst van Gaudi, zoals er wel meer zijn in Barcelona. Verder kun je ongeveer al deze bezienswaardigheden bezoeken met de fiets doordat ze bijna allemaal in een straal van 5 kilometer van elkaar gelegen zijn.

Ga eten in de haven

Wat je zeker ook eens moet doen, is paëlla eten in de jachthaven van Barcelona of langs de zeedijk. Je vindt er talloze restaurants die het traditionele gerecht serveren tegen enorm schappelijke prijzen. Zo betaalden wij 12 euro voor een gigantisch bord paëlla, dranken niet inbegrepen uiteraard. Het leuke was dat je na het eten een drankje aangeboden kreeg van het huis. Bovendien is de sfeer die er hangt echt fantastisch. Een typische Spaanse sfeer die je niet snel zal vergeten!

Voetbal kijken in Camp Nou

Wie in Barcelona is, moet zeker ook een bezoekje brengen aan het imposante Camp Nou stadion van Barcelona. Wanneer je langs het veld wandelt merk je pas hoe groot het stadion werkelijk is. Een voetbal match kijken is natuurlijk ook een aanrader. Dan moet je wel al proberen op voorhand tickets te regelen! Een stadionbezoekje koste mij ongeveer 12 euro.