Vier Kerst op één van deze bestemmingen

Ben je uitgekeken op de traditionele Kerstavond die je jarenlang samen met je familie gevierd hebt? Besteed je het geld dat je uitgeeft aan geschenken en cadeau’s liever aan iets voor jezelf? Dan is dit voor jou de ideale oplossing! Ga eens op reis en vier daar Kerstmis. Wij zetten alvast enkele unieke bestemmingen op een rijtje waar je Kerst kunt vieren.

New York

Uiteraard staat New York bij veel mensen op de eerste plaats in het lijstje. Tijdens de eindejaarsperiode is New York een prachtig decor. Alle straten zijn er versierd met het Rockefeller Center als absoluut middelpunt van alle festiviteiten. Je vindt er een immense kerstboom en een grote schaatsbaan waar je je schaatstalenten kan showen. Bovendien vind je ook in het beroemde Central Park twee grote vijvers waar je op mag schaatsen.

Barcelona

Zelfs buiten de Kerstperiode is Barcelona een absolute aanrader om eens te bezoeken. Vooral de combinatie stad en strand is uniek. Maar ook tijdens de winterperiode en meer bepaald tijdens de feestdagen is Barcelona een prachtige stad om eens te bezoeken. Vooral het jaarlijkse Driekoningenfeest in de stad op 5 januari zeker iets om naar uit te kijken. De dag ervoor, op 4 januari komen de Drie Koningen Melchior, Gaspar en Balthasar de stad binnen op een boot. Om de intrede van de Drie Koningen te vieren wordt er een heus feest georganiseerd.

Lapland

Volgens de Finnen zou het Finse Rovaniemi in Lapland de thuisbasis zijn van de echte Kerstman. Je kunt er de dierentuin bezoeken waar je ijsberen, elanden en andere winterse dieren terugvindt. Vooral de rendierboerderij is zeker een unieke ervaring.