Vermijd extra kosten op de luchthaven met deze tips

Je kent het wel, gehaast met het openbaar vervoer, je eigen auto of met de taxi naar de luchthaven en hopen dat je niet in de file staat of dat alles op tijd verloopt. Eenmaal aangekomen in de luchthaven voel je je al wat meer opgelucht. Toch moet je vaak uitkijken dat je ook daar geen extra kosten maakt die je vakantie zomaar kunnen verpesten. Met deze tips ben je alvast gewaarschuwd. En je weet wat ze zeggen over een gewaarschuwd man…

Boek je ticket online

Wanneer je je ticket online boekt, boek je vaak tegen de goedkoopste prijs je vliegticket. Bovendien heb je ook ruim de tijd om alle regels en voorwaarden goed na te lezen. Zo weet je aan wat je je nog kan verwachten, en wat de voorwaarden van je ticket zijn. Lees daarom zeker alle kleine lettertjes goed na. In de meeste gevallen heb je ook steeds 24 uur de tijd om je vliegticket dat je gekocht hebt te annuleren. Maak daar ook gebruik van!

Vetrek steeds op tijd

Zoals ik al zei in de inleiding van deze blogpost is op tijd vertrekken van extreem belang, zeker wanneer je je vlucht moet halen. Ik heb het zelf al meegemaakt en geloof me, het vliegtuig wacht niet op één persoon. Zeker wanneer je zelf met de auto komt, moet je rekening houden met vertraging en files. Een gouden tip kan zijn om een hotelkamer te boeken in één van de nabijgelegen hotels. Zo ben je zeker op tijd op de luchthaven!

Weeg je koffer

Veel mensen hebben het al meegemaakt. Het gewicht van je koffer dat het maximum toegelaten gewicht overschrijdt. Vroeger waren ze hier nog redelijk flexibel in, maar nu zijn ze strenger geworden. Vaak is de limiet van het toegelaten gewicht maximum 25 kilogram. Wanneer je er boven zit met het gewicht van je koffer kunnen de kosten al gauw oplopen tot 50 euro of zelfs meer. Controleer daarom op voorhand het gewicht van je koffer om zo zeker te zijn!