Tips om een warme winter te beleven

De zomer is voorbij, de herfst is in het land en de winter staat voor deur. Deze uitdrukkingen zetten meteen de toon en geven aan dat de zomer wel degelijk achter ons ligt. Veel mensen zijn dan ook op slag slecht gezind omdat het koudere weer er zit aan te komen, sneeuw, regen, slecht weer, weinig zon, … Vooral dat laatste is tijdens de grauwe wintermaanden een stevige doorn in het oog van veel mensen. En terecht! Zon doet mij ook beter voelen. Maar je hoeft helemaal niet te treuren tot de zwoele zomermaanden terug zijn. Tegenwoordig kun je ook een warme winter in het buitenland beleven. Ik geef je alvast enkele tips waar je deze winter een leuke zomer kunt beleven:

Uiteraard kun je zoals zoveel mensen kiezen voor Spanje met topbestemmingen als Gran Canaria of Tenerife. Daar beleef je een zomer waar het ongeveer 15 à 20 graden zal zijn, lekker warm dus gedurende de koude wintermaanden in België. Maar er zijn nog een aantal andere bestemmingen die zeker ook onze aandacht verdienen komende winter.

Dubai & Abu Dhabi

Zo zijn Dubai en de buurstaat Abu Dhabi zeker het overwegen waard om er deze winter enkele dagen naar toe te gaan. Uiteraard is het warme weer altijd mooi meegenomen. Maar de laatste jaren kende zowel Dubai als Abu Dhabi een enorme groei op economisch vlak dat ook het toerisme is toegenomen. Oké, echt veel geschiedenis en cultuur valt er niet te beleven. Maar de hyper moderne gebouwen, architectuur en andere tekenen van rijkdom die je ziet voorbijrijden in de straten moet je echt eens gezien hebben!

Malediven

Wil je het liever iets verder zoeken? Dan zijn de Malediven zeker iets wat je zal bekoren. De Malediven is een eilandengroep bestaande uit talloze kleine eilandjes gelegen in de Indische Oceaan. Je vindt er de fameuze ‘bounty stranden’ waar je onder een palmboom gezellig kunt niksen, luieren en genieten van het mooie weer en de nog mooiere omgeving. Zon, zee en strand zijn de perfecte kernwoorden om de Malediven te omschrijven!

Zuid-Afrika

Hou je liever van avontuur? Dan kun je op safari gaan in Zuid-Afrika. Je kunt er de big five gaan bezichtigen in één van de vele mooie nationale parken onder begeleiding van een gids die je onder weg wat meer informatie geeft over de dieren die je tegenkomt. Uiteraard is het in Zuid-Afrika volop zomer wanneer het hier putje winter is. In de Kaap kun je er bovendien verblijven in één van de vele Vlaamse B&B’s, mooi meegenomen dus!