Om te beginnen: 5 super handige reistips

Dit is het allereerste bericht op mijn gloednieuwe reisblog. Hoe vaak gebeurt het niet dat je in de luchthaven of ergens anders op reis iets of iemand ziet waardoor je denkt: “dat ik daar nog nooit aan gedacht heb!”. Vaak toch?

Daarom wil ik om te beginnen dan ook iedereen enkele tips meegeven die ongetwijfeld van pas kunnen komen tijdens het reizen. Het zijn vijf super handige tips waar je ongetwijfeld nog nooit rekening mee gehouden hebt, maar die toch van essentieel belang zijn wanneer je zonder zorgen op reis wil gaan.

Hier zijn ze:

Tip 1 

Ik heb vaak het ongeluk dat ik na het verlaten van het vliegtuig lang tot zelfs zeer lang moet wachten op mijn bagage aan de bagageband. Vaak tot grote ergernis wanneer je een aansluitende vlucht moet halen of wanneer je gebonden bent aan de uurregeling van het openbaar vervoer. Het viel mij op dat alle bagagestukken en pakketten waar een sticker ‘fragile’ opplakte altijd als eerste op de bagageband tevoorschijn kwamen. Daarom besloot ik om ook zo’n sticker op mijn bagage te kleven. En het lukte! Drie keer na elkaar had ik mijn bagage als één van de eersten! Blijkbaar legt het luchthavenpersoneel alle breekbare stukken bovenaan of vooraan in het vliegtuig en laden ze deze ook als eerste uit.

Tip 2

Gebruik je schoenen als bescherming voor breekbare producten. Glazen flesjes parfum of souvenirs die je meegebracht hebt verdienen de nodige bescherming. Ze in een kous wikkelen en deze vervolgens in je extra paar schoenen steken zal alvast de nodige bescherming bieden! Dan gaat je Budabeeldje of je glazen Eifeltoren zeker niet kapot tijdens de reis of tijdens het transporteren van je bagage.

Tip 3

Plastic zakken komen altijd van pas! Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om vuile was in te deponeren, om iets breekbaars in te wikkelen, om iets in te steken dat een geur afgeeft of om natte spullen in op te bergen. Neem daarom altijd een paar extra plastic zakken mee. Just in case!

Tip 4

Reizigers zoeken veel op, vooral op het internet. Daarom is het handig als je gebruikt kunt maken van een wifi-netwerk. Check daarom regelmatig op Facebook of Foursquare naar check-ins van mensen op de plaats waar jij bent. Vaak geven ze in een reactie het wifi-wachtwoord mee van het dichtstbijzijnde wifi-netwerk. Op die manier hoef je je eigen mobiele data niet te gebruiken!

Tip 5

Reizen is vaak afzien. De lange uren op het vliegtuig, op de bus, in de auto, … Vermoeiend! Daarom is een goeie nachtrust van essentieel belang tijdens het reizen. Neem daarom je eigen hoofdkussen mee van thuis. Dit ter vervanging van de vaak ongemakkelijke of te grote hoofdkussens in de hotels. Zo ben je zeker dat je de volgende ochtend geen pijnlijke nek zal hebben!

Zo, deze vijf handige reistips hebben het reizen voor mij alvast wat makkelijker gemaakt. Hopelijk hebben ze bij jou hetzelfde effect!