New York: the city that never sleeps

Een tijdje geleden ben ik in de maand december naar New York geweest. Het waren toen volop solden en dus het moment om er kerstkoopjes te doen. Het was er werkelijk enorm druk. Overal liepen er mensen, voornamelijk toeristen, die in de eerste plaats op bezoek waren in de stad en dus naar één of andere bezienswaardigheid gingen. En in de tweede plaats waren er ook nog eens toeristen die er waren voor de kerstkoopjes. Kortom, ik kon er op de koppen lopen.

Ik wil terug!

Toen ik vertrok uit New York zei ik meteen dat ik hier ooit nog eens zou terugkeren, maar dan in een andere periode. Graag zou ik er eens teruggaan in de lente. De winter kan er zeer streng zijn, in de herfstperiode kan het weer al slecht zijn en tijdens de zomer kan het er enorm warm zijn. De herfst lijkt mij dan de ideale periode om de stad te verkennen. Maanden zoals april, mei of juni lijken mij perfect.

Bezienswaardigheden in de stad

Uiteraard is het bijna onmogelijk om alle bezienswaardigheden van New York op te sommen in één simpele blogpost. Er zijn er zoveel dat ik er ongetwijfeld enkele belangrijke zou vergeten. Het hangt ook af van de interesses die je hebt. Heb je interesse in kunst? Dan moet je bijvoorbeeld zeker het Moma bezoeken. Ben je eerder een liefhebber van shoppen? Dan moet je zeker eens gaan shoppen in de wijk Soho of op Fifth Avenue. Snuif je liever de sfeer op en hou je van de lokale cultuur? Slenter dan zeker eens door de buitenwijken van de stad en vergeet zeker ook Chinatown niet!

Tip voor je bezoek aan New York

Huur of koop enkele reisgidsen en bepaal op voorhand wat je wil bezoeken of welk gedeelte van de stad je zeker wil bezoeken. Op die manier kan je je bezoek aan New York optimaal benutten!