Leuke manier om je reis vast te leggen

Ken je nog de oude Polaroid toestellen van vroeger? Je weet wel, diegene waar je een foto mee kon nemen en waar er na een tijdje wachten een foto uitkwam op een vierkantje. Vaak was de kwaliteit niet altijd even goed, maar dit was wel een zeer leuke manier om je reis vast te leggen. Vooral wanneer je later eens wou kijken naar de foto’s. Het voordeel van zo’n Polaroid toestel was ook dat je meteen zag of je foto goed gelukt was of niet. Het nadeel was dan weer dat de Polaroids zelf (en het toestel ook) redelijk veel geld kostten. Bovendien moest je ook steeds het grote toestel over mee sleuren.

Geüpdatete versie van de Polaroid

Nu, onlangs heb ik van mijn dochter voor mijn verjaardag een Fujifilm Instax Camera mini gekregen. Ik zie het een beetje als een geüpdatete versie van de vroegere Polaroid toestellen. Het is kleiner en makkelijker in gebruik. Uiteraard werkt het nog steeds met polaroids die je afzonderlijk moet kopen, en ze kopen nog altijd even veel geld vind ik. De kwaliteit van de foto’s is veel beter en vooral veel scherper. Ook de unieke kleurweergave van een polaroid is behouden gebleven, alsook de witte rand rond de foto’s waar je nadien eventueel extra tekst kan bijschrijven over bijvoorbeeld de locatie of de bezienswaardigheid waar je de foto getrokken hebt.

Ik vond het de moeite waard om dit op mijn blog te vermelden. Het is een leuke manier om je reis op beeld vast te leggen en vooral ook om later terug te blikken op je reis. De foto’s kun je uiteraard ook een leuk plaatsje geven aan de muur of in een kader!