Ik ga op reis en neem mee…

Eindelijk, de winter is bijna voorbij! Dit betekent dat de lente er aan komt en dat brengt heel wat voordelen met zich mee. Het weer wordt stilaan beter, warmere temperaturen, minder regen, minder vroeg donker, …

Maar de lente betekent ook dat de zomer stilaan in aantocht is. En ook de zomer brengt heel wat voordelen met zich mee. Voor mij persoonlijk is het leukste aan de zomer het feit dat het mooi weer is en dat we ook op reis gaan. Gedurende de winterperiode kijk ik maandenlang uit naar het moment wanneer we aan de incheckbalie op de luchthaven staan, klaar om te vertrekken. Vooral het moment wanneer we onze reis boeken via internet of bij een reisbureau doet mij nog veel meer verlangen om op reis te gaan.

Ik neem mee…

Meestal kiezen we voor een zonnige bestemming, vooral omdat het weer hier in België soms te wensen overlaat. Enkele weken voor het vertrek, ben ik al reeds druk in de weer om onze bagage te ordenen en om te kijken wat we moeten meenemen, zodat we toch zeker niets vergeten! Daarom heb ik een lijstje van zaken die ik steeds (standaard) meeneem op reis in mijn bagage.

Mijn reisapotheek!

Iets wat ik zeker altijd meeneem op reis is onze reisapotheek. Ooit ben ik op reis in Jamaica eens ziek geweest, waarschijnlijk van het lokale eten dat ik niet gewend ben. Toen had ik gelukkig de nodige medicatie mee en was ik na een tweetal dagen opnieuw de oude. Stel je maar eens voor dat ik de juiste medicatie niet bij me had…

thermometer-temperature-fever-flu-large

En een katoenen hoeslaken

Wat ik ook altijd zeker in mijn valies stop, is een hoeslaken. Een hoeslaken neemt toch veel plaats in hoor ik je al denken. Klopt, daarom neem ik een dun hoeslaken mee dat weinig tot geen plaats inneemt en makkelijk op te vouwen is. Waarom ik dit in m’n valies stop? Simpel! Ooit logeerde ik in een hotel waar er een hoeslaken op het bed lag en ik had er allergische reacties van. Nadat ik terug in België was liet ik mij testen en toen bleek dat ik allergisch was aan satijn! Nu heb ik steeds mijn eigen hoeslaken in katoen bij me, just in case.

Ik koop mijn katoenen hoeslaken steeds in de webshop van 3 Suisses, en mijn medicatiekit bij Bol.com.