Ibiza: veel meer dan alleen maar feesten

De laatste jaren is Ibiza een enorm populaire vakantiebestemming geworden. Heel wat mensen kiezen ervoor om naar het Spaanse eiland op reis te gaan omwille van verschillende redenen. De meest voorkomende reden is uiteraard het warme weer en de zekerheid van mooi weer dat je hebt wanneer je naar Ibiza op reis gaat. Anderen kiezen er dan weer voor om naar Ibiza op reis te gaan om er eens goed uit de bol te gaan en zich te amuseren in één van de vele verschillende discotheken. Want Ibiza wordt ten slotte wel eens het feesteiland bij uitstek genoemd.

Maar Ibiza heeft zo veel meer te bieden dan alleen maar wat discotheken waar je tot in de vroege uurtjes kun feesten op de beats van gekende dj’s zoals David Guetta, Martin Solveig, Tiësto, … Dit prachtige eiland, dat behoort tot de eilandengroep Balearen en dat ten oosten van Spanje ligt heeft voor ieder type vakantieganger wel iets in de aanbieding.

Eivissa

Ibiza stad of “Eivissa” in het Catalaans moet je zeker en vast een bezocht hebben tijdens je verblijf op Ibiza. De oude stad of “Dalt Villa” en met daarbij ook de haven zijn prachtige monumentale bezienswaardigheden. De kleine winkeltjes en super gezellige bars die je in de pittoreske steegjes tegen zal komen zijn zeer typisch voor Ibiza. Je zal zien dat Ibiza echt iets magisch heeft.

Prachtige stranden

Doordat Ibiza een eiland is, is het omringd door stranden. Het zijn niet zomaar stranden, maar het zijn echt prachtige stranden. Sommige stranden zijn zeer rustig, andere zijn dan weer iets drukker tot zelfs zeer druk. Op heel wat verschillende plaatsen vind je prachtige zand- en kiezelstranden met de typische pijnbomen, groene heuvels en prachtige rotsen. De rotsen zorgen er trouwens ook voor dat Ibiza een geliefde plek is voor snorkelaars. Een prachtige rotspartij die je ’s avonds zeker moet bezoeken is El Dedo de Dios of God’s Vinger. Een rots die vooral ’s avonds bij zonsondergang prachtig is wanneer ze indrukwekkend boven het water uitkomt.

Formentera

Wanneer je reisgidsen bekijkt zal je ongetwijfeld de naam “Formentera” geregeld terug zien komen. Dit kleine eilandje ligt ongeveer zeven kilometer ten zuiden van Ibiza en slechts een goede 20 kilometer lang en telt amper 9.000 inwoners. In verschillende dorpjes en steden op Ibiza kun je met een veerboot de oversteek maken naar Formentera om daar helemaal tot rust te komen op de witte stranden waarvoor Formentera gekend staat. Van Ibiza naar Formentera doe je er ongeveer 30 minuutjes over met de veerboot.