Haast je, deze stranden zijn nog niet gekend bij het toerisme!

Naar waar ga jij deze zomer op reis? Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Turkije, … Dit zijn allemaal zeer populaire bestemmingen bij toeristen, en zeker bij Belgen. En terecht ook! Wanneer je tijdens de zomermaanden naar één van deze bestemmingen op reis gaat ben je zeker van het mooie weer en kun je volop genieten van de zon aan één van de prachtige stranden! Allemaal zeer leuk, maar doordat deze bestemmingen zo gekend zijn bij toeristen ben je er vaak niet alleen, integendeel. De stranden worden zodanig uitgebaat om toeristen aan te trekken dat je er in de zomer vaak vroeg moet bij zijn om er een plaatsje te kunnen bemachtigen.

Corsica

Toch zijn er hier en daar nog enkele stranden die bij de toeristen volledig onbekend zijn en waar je dus vaak helemaal alleen kunt zonnen en genieten van de rust en de stilte rondom jou. Op Corsica bijvoorbeeld zijn er nog enkele stranden die zelfs tijdens het hoogseizoen in juli en augustus weinig tot geen toeristen aantrekken. Een voorbeeld van zo’n strand is Plage de Saleccia, een verlaten strand dat achter een stukje woestijn ligt. Dit is meteen ook de reden waarom het nog ongekend is, omdat je er een stuk woestijn moet voor doorkruisen om er te geraken.

Schotland

De Hebriden, een eilandengroep nabij Schotland herbergt nog heel wat geheime plekken, zo ook geheime stranden. Op het eiland Barra vind je niet alleen het enige vliegveld ter wereld op een strand terug, maar ook een kilometers lang zandstrand dat er zowat verlaten bijligt. Het strand Traigh Eais is werkelijk een pareltje!

Italië

Italië staat bij veel toeristen met stip genoteerd als bestemming voor deze zomer. Lekker eten, leuke sfeer, mooie plekken, mooi weer, … Alle ingrediënten voor een top vakantie. Maar wanneer je ergens op je gemak wil liggen zal je al heel lang moeten zoeken om een rustige plek te vinden, vooral tijdens het hoogseizoen. In Calabrië, een streek in Italiê, vind je hier en daar nog enkele stranden waar je rustig kunt genieten van de zon en de omgeving. Vooral de stranden van Capo Vaticano zijn zeker en vast de moeite waard!

17440482616_d87685c5d5_o

Albanië

Dit land is niet zo vanzelfsprekend als toeristische bestemming. Toch begin je Albanië steeds vaker terug te vinden in reisbrochures voor deze zomer. Maar deze zomer is het ideale moment om Albanië te bezoeken. Dit land, deels gelegen aan de Adriatische kust wordt steeds vaker vergeleken met Kroatië en heeft heel wat moois in de aanbieding. Om de prachtige stranden van de Albanische Rivièra te bereiken moet je wel je angst overwinnen en de gevaarlijke bergroute oversteken.