Ga je binnenkort op reis? Dan heb ik nog 10 handige reistips voor jou!

Reizen, er komt heel wat bij kijken. Doorheen de jaren heb ik vaak ook gemerkt dat ik bepaalde zaken vergeet of gewoon niet weet. Als reiziger is het handig als je je goed kunt voorbereiden. Zo voorkom je eventuele problemen of lastige situaties. Op reis wil je namelijk tot rust komen en je niet stresseren over bepaalde zaken. Daarom nog vlug deze 10 handige reistips!

  • Bekijk verschillende beoordelingen en foto’s van andere reizigers wanneer je je reis volledig zelf uitstippelt! Zo weet je meteen of het een goed hotel is of niet!
  • Boek op voorhand je hotel. Op die manier hoef je ter plekke niet meer te zoeken achter een vrije kamer. Vaak is het tijdens het hoogseizoen of drukkere periodes moeilijk om een vrije kamer te vinden tegen een betaalbare prijs.
  • Maak eerst een lijstje en pak daarna je bagage. Zo zie je zeker niets over het hoofd en neem je ook geen zaken mee die je niet nodig hebt en dus extra (nutteloos) gewicht zijn in je bagage!
  • Vergeet de nodige documenten niet. Voor landen binnen de EU heb je enkel je identiteitskaart nodig. Voor landen buiten de EU heb je vaak andere zaken (internationaal reispaspoort) nodig. Dit moet je steeds enkele weken (tot zelfs maanden) op voorhand aanvragen. Wacht hier dus niet mee tot de laatste knip.
  • Maak van alle belangrijke documenten een kopie! Mocht je bagage of je handtas verloren gaan, dan heb je nog steeds een kopie van de originele documenten
  • Maak gebruik van wifi en andere handige apps om te communiceren met het thuisfront. Apps zoals iMessage, Whatsapp, Viber, Skype zijn stuk voor stuk handige apps waarmee je kostenloos kunt communiceren met het thuisfront!
  • Neem foto’s en maak video’s. Al is het maar voor jezelf of om te tonen aan je kinderen of familie. Foto’s en video’s zijn steeds een leuke herinnering om later eens boven te halen.
  • Hou altijd rekening met het feit dat je bagage verloren kan gaan. Steek daarom de essentiële zaken (ondergoed, toiletgerief) in je handbagage. Op die manier heb je toch nog iets moest het zover komen!
  • Het gebruik van sterke medicatie zoals Ritalin en Concerta moet aangetoond kunnen worden met een schriftelijk bewijs van de huisarts in kwestie. Ook dit doe je best een tijd op voorhand, alweer een zorg minder.
  • Bekijk op voorhand waar je je auto zal parkeren. Op parkings zoals die van Zaventem of Charleroi kunnen de kosten aardig oplopen wanneer je bijvoorbeeld twee weken op vakantie bent. Vaak kun je ook in de nabije omgeving van de luchthaven goedkoper parkeren.