Ga deze zomer eens op reis naar… Spanje!

Waar ga jij komende zomer op reis? Er zijn zoveel prachtige bestemmingen dat het moeilijk wordt om er weer eentje uit te kiezen! Uiteraard hangt je bestemming af van enkele bepalende factoren. Wil je strand? Wil je dingen zien en bezoeken? Wil je eerder rustig aan het strand liggen en niks doen? Wil je de lokale sfeer opsnuiven en de lokale bevolking ontmoeten? Wil je ver weg of liever dicht bij huis? Deze zaken moet je jezelf afvragen vooraleer je je reisbestemming kiest en vast legt. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kun je min of meer bepalen naar waar je op reis zal gaan.

Ik ga naar Spanje!

Zelf ben ik er al uit; ik ga komende zomer op reis naar Spanje. Het is alweer een tijdje geleden dat ik er nog eens geweest ben, en Spanje blijft toch één van mijn favoriete reisbestemmingen hoor. Je vindt er ongeveer alle nodige ingrediënten om van je vakantie een onvergetelijke vakantie te maken. Zon, zee, strand, stad, prachtige gebouwen, lekker eten, … Nog niet helemaal overtuigd? Dan geef ik je alvast enkele redenen waarom je deze zomer zeker een vakantie naar Spanje moet overwegen!

De zon schijnt er 300 dagen per jaar

Zoals ik net zei is de kust van Spanje op sommige plaatsen echt prachtig. Met witte stranden, een blauwe zee en leuke cafeetjes langs het strand moet Spanje niet onderdoen voor andere bestemmingen die vaak veel verder zijn. Wie naar Spanje gaat, rekent op goed weer. Wel, in Spanje mag je er bijna 100% zeker van zijn dat je in de zomer zal kunnen genieten van de zon en het mooie weer. De zon schijnt er ongeveer 300 dagen per jaar, wat betekent dat je dus zeker prachtig weer zal hebben tijdens je vakantie.

Palmbomen, Palm, Strand, Spanje, Zon, Zonlicht

Ontdek zeker ook het binnenland

Naast de kust heeft Spanje nog heel veel meer te bieden. Het Spaanse binnenland heeft heel wat schoons te bieden. De streek rond Cordoba en Sevilla bijvoorbeeld is werkelijk prachtig. Ook Catalonië, Andalusië en het Baskenland zijn echt prachtige streken. De sportievelingen onder ons kunnen er bijvoorbeeld fietsen of grote wandeltochten maken.