Dit moet je doen in New York

New York: iedereen wil er ooit wel eens naar toe gaan. Vooral nu tijdens de zomermaanden is een citytrip naar New York zeker en vast een goede beslissing. Naar hartenlust rondlopen tussen de immens hoge flatgebouwen in The Big Apple en genieten van het mooie weer in Central Park. Maar wie er al geweest is, weet dat je je bezoek aan New York best op voorhand al goed plant. Zo maak je best een soort van tijdschema op van alle plekken die je tijdens je citytrip zeker wil bezoeken. Op die manier verlies je zo weinig mogelijk tijd en kun je ook heel veel zien. Wij maakten alvast een handig lijstje op van plekken en gebouwen die je zeker moet bezoeken.

Times Square

Dit is waarschijnlijk één van de meest gekende plekken ter wereld: Times Square. Deze plek is eigenlijk een verzamelplaats van lichtgevende reclameborden van gekende merken. Op deze plek zal je niet zo snel echte New Yorkers tegenkomen, omdat ze de drukte van Times Square liever vermijden. Op Times Square is het zowat elke dag enorm druk, maar tijdens bepaalde periodes zoals bijvoorbeeld op de overgang van oud naar nieuw kun je er echt over de koppen lopen.

Empire State Building

Naast Times Square is ook de Empire State Building een zeer gekend gebouw. Het gebouw, dat wat lijkt op een potlood, is wereldberoemd. Bovendien is het gebouw ook een art deco monument geworden en vooral ook een symbool voor New York City. In heel wat films is het gebouw al gebruikt, denk maar aan de beroemde film King Kong. Op de 102de verdieping heb je een prachtig zicht over de stad en moet je dus zeker een panoramische foto nemen!

Vrijheidsbeeld

Op zich is het Vrijheidsbeeld niet zo speciaal of indrukwekkend. Maar wanneer je in New York bent, moet je er toch eens geweest zijn. Voor miljoenen migranten was dit beeld vroeger een lichtpuntje aan het einde van de tunnel toen ze het in de verte zagen na een lange boottocht. Het naburige Ellis Island met het National Museum of Immigration is zeker ook de moeite waard.

Central Park

Tijdens je verblijf in New York zal je stappenteller amper de tel kunnen bijhouden. Daarom is Central Park als rustplaats zeer welgekomen. Heel wat New Yorkers gaan er over de middag lunchen om zo even weg te zijn van de drukte in de stad. Vooral het deel dat zich uitstrekt van 59th street tot en met 72nd street kan zeer druk zijn op mooie, zonnige dagen.