Deze steden moet je komende winter bezoeken

De zomer ligt is helaas bijna voorbij en de herfst staat voor de deur. Na de herfst komt het koudste seizoen van het jaar: de winter. Heel veel mensen denken er niet aan om tijdens de winterperiode op reis te gaan. Maar toch zijn er heel wat leuke bestemmingen die je tijdens de winterperiode kunt bezoeken. Veel steden zien er tijdens de winterperiode helemaal anders uit. Vaak zijn ze, door sneeuw en prachtige verlichting, nog een stuk gezelliger. Wij zochten alvast enkele steden op die je de komende winterperiode zeker eens moet bezoeken.

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is de voorbije jaren enorm populair geworden. Zeker bij modeliefhebbers is Berlijn één van de steden die het vaakst bezocht wordt. Tijdens de wintermaanden kan het in Berlijn echter redelijk koud zijn. Toch zorgen de gezellige buurten zoals Mitte en Prenzlauer Berg ervoor dat je het warm blijft hebben. Wanneer je het echt koud hebt, kun je nog altijd terecht in één van de vele prachtige musea of kun je gezellig een hapje gaan eten in één van de vele leuke restaurants.

Berlijn

Stockholm

Niet alleen in de zomer maar ook in de winter is een bezoekje aan Stockholm een puik plan. De stad, die eigenlijk verspreid is over maar liefst 14 verschillende eilanden die met bruggen aan elkaar verbonden zijn, is de ideale plek om in een gezellige sfeer de Kerstperiode door te brengen. Je kunt er super lekker gaan eten en prachtige winkels bezoeken. Ook kun je tijdens de wintermaanden schaatsen op de bevroren kanalen in en rond de stad.

stockholm

Malaga

Wie het niet echt heeft voor de koude, zoekt beter de warmte op. In Malaga bijvoorbeeld is het tijdens de wintermaanden gemiddeld 17 graden. De voorbije 100 jaar is de temperatuur in Malaga slechts 1 keer onder 0 gegaan. Zo werd het in 2005 – 0,1.

malaga

Wenen

Wenen is een stad die je ooit eens moet gezien hebben. Nog nooit zal je in een stad geweest zijn waar het zo proper is als in Wenen. Tijdens de wintermaanden kan het in Wenen erg koud zijn, door het continentale klimaat. Wanneer je in Wenen bent moet je zeker ook de verschillende lokale specialiteiten proeven.

Vienna_Skyline

Krakau

De Poolse stad Krakau is een stad die pas de voorbije jaren echt toeristisch geworden is, en terecht. Het historische centrum van Krakau behoort tot de lijst van Unesco’s Werelderfgoederen. Heel wat toeristen geven Krakau de volgende bijnaam: Florence van het Noorden.

SONY DSC