Brugge, even terug in de tijd

Brugge, ook wel eens het Venetië van het noorden genoemd, is een wereldberoemde toeristische trekpleister. Een deel van de stad, het historisch centrum, is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De geschiedenis van de stad Brugge gaat terug tot in de 2e eeuw na Christus. Toen bevond er zich in Brugge een Gallo-Romeinse nederzetting. Door de rijke geschiedenis van de stad Brugge komen er jaarlijks miljoenen toeristen op bezoek in Brugge om er gedurende een paar dagen te logeren in één van de vele hotels en de stad te verkennen, vaak met de fiets of gewoon te voet. Een bezoek aan Brugge wordt heel vaak gecombineerd met een verlengd verblijf aan de Belgische kust, zeker tijdens de zomermaanden. Neem zeker een kijkje op Weekendesk voor een leuk aanbod van hotels en arrangementen.

Zowel voor koppels, voor cultuurliefhebbers, voor vrienden of voor shoppingliefhebbers is Brugge een echte aanrader.

Heel wat bezienswaardigheden

Doorheen de stad vind je heel wat verschillende bezienswaardigheden. De Grote Markt, de Burg, de Vismarkt, het Begijnhof, de Heilig-Bloedbasiliek, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Sint-Salvatorskerk, het Engels Klooster, het Guido Gezellemuseum, … zijn enkele voorbeelden van de vele bezienswaardigheden die je zeker moet gezien hebben tijdens je bezoek aan Brugge.

Geniet van de Brugse gastronomie

Naast de bezienswaardigheden is het ook vooral de Brugse gastronomie die jaarlijks heel wat toeristen aantrekt. In en rond de stad zijn verschillende brouwerijen gevestigd. Brugse Zot, dat in brouwerij de Halve Maan gebrouwen wordt, is veruit het meest gekende bier dat in Brugge gebrouwen wordt. Wie graag bieren proeft, kan terecht in de typische gespecialiseerde cafés zoals bijvoorbeeld het Brugs Beertje of De Garre.

In de binnenstad vind je meer dan 500 verschillende horecazaken waar je iets kunt eten of drinken. Het aanbod gaat van gewone restaurants en brasseries tot exclusieve sterrenrestaurants zoals De Karmeliet of De Hertog Jan.

Tip: koop een Brugge city card

Met een Brugge city card krijg je heel wat extra voordelen. Zo kun je er tot wel 200 euro mee besparen en krijg je gratis toegang bij 23 verschillende musea en bezienswaardigheden in de stad. Bovendien krijg je er ook nog eens korting in de shops van de musea.

Wie dat wil kan ook voor een verminderde prijs een huisproductie van het Concertgebouw bijwonen. Ga je tussen 1 maart en 15 november op weekend in Brugge, dan kan je met je Brugge city card genieten van een gratis rondvaart op de reien of van een gratis rondritje met de City Tour Minibus indien je er verblijft tussen 16 november en 31 december.