Binnenkort naar Bangkok: wat moet je gezien hebben?

Ga je binnenkort naar Bangkok? Dan heb ik alvast enkele leuke tips die je zeker moet doen of gezien hebben tijdens je verblijf in de prachtige stad Bangkok!

Wanneer je voor de allereerste keer in Bangkok bent zal je een beetje over het hoofd geslagen zijn wat betreft de chaos en de overrompeling in de stad. Daarom is het belangrijk om al op voorhand te bepalen wat je wel zal bezoeken, en wat je links zal laten liggen. Op die manier weet je al meteen waar je naartoe moet en hoef je geen energie te verspillen aan dingen die eigenlijk geen bezoek waard zijn.

Verken de stad per fiets!

Wanneer je aankomt in Bangkok en van de luchthaven naar je hotel rijdt, zal je jezelf ongetwijfeld afvragen hoe je ooit je weg vindt in deze stad. Daarom kan een fietstocht een leuke manier zijn om de stad te verkennen. Je bent niet gebonden aan de tijdsregeling van het openbaar vervoer en je ziet enorm veel! Je kunt er ook kiezen voor een georganiseerde fietstocht die je meteen langs de meest bekende plekken van Bangkok brengt.

Of neem de boot…

Hou je niet zo van fietsen? Geen probleem, dan kun je nog altijd een taxiboot nemen die je meeneemt op de Chao Phraya rivier. De bootjes stoppen aan verschillende haltes langs de oevers van de rivier, tot het donker wordt. Tijdens je boottocht zal je bekende plekken van Bangkok tegenkomen die je eventueel later nog eens van dichterbij kunt bekijken! Elke boot heeft een andere vlag, aan de kleur van de vlag zie je meteen welke soort boot het is.

Of ga mee met een tuktuk

Wie kent zie niet, de tuktuks? Vaak zie je ze in films op televisie voorbijrazen. De brommertjes waar je achteraan met twee personen kunt plaatsnemen. Een taxiritje op zo’n tuktuk is een makkelijke en goedkope manier om snel de stad te verkennen. Wil je ergens afstappen? Geen probleem, dan kan dat! Op voorhand een prijs afspreken en vermelden dat je geen Thai Factory wenst te bezoeken kan handig zijn!

Ga naar een lokale boksmatch

Boksen is de nationale sport van Thailand en dus ook zeer populair in Bangkok. Je vindt er verschillende varianten op zoals het Thai Boksen of Muay Thai. Wil je een match bijwonen waarbij er een zeer leuke sfeer is? Ga dan zeker eens langs in het Ratchadammoen Boxing Stadion. Het live gokken en de spannende sfeer zorgen ervoor dat het bijwonen van een boksmatch een onvergetelijke ervaring wordt!

Tot slot…

Probeer je in te leven in de lokale gewoontes van Bangkok. Kijk wat de inwoners van Bangkok graag doen en probeer je voor even in te beelden dat jij in Bangkok woont! Op die manier leer je de stad en haar gewoontes echt kennen!