Bezoek deze winter eens een kerstmarkt!

De zomer is voorbij, de herfst is volop bezig en de winter staat voor de deur. Wanneer ik aan de winter denk, denk ik automatisch aan de gezellige sfeer tijdens de feestdagen. Om die sfeer nog wat meer ‘te voelen’ ben ik vorige winter naar de kerstmarkt in de Duitse stad Keulen geweest. Ik moet eerlijk zijn, het was een prachtige ervaring. De Kerstmarkt van Keulen staat bekend als één van de grootste kerstmarkten van Europa.

Vanaf eind november kun je er in het centrum van de stad terecht op zes verschillende pleinen waar je duizenden verschillende kraampjes en stalletjes kan bezoeken. Vooral het plein waar de imposante kathedraal staat, is dan werkelijk omgetoverd tot een soort van kerstdorp. Je vindt er hapjes, drankjes, animatie, … En vooral veel volk!

Bereikbaarheid

Naar de kerstmarkt in Keulen ga je het beste met de trein. Dit kan je al doen vanaf ongeveer 20 euro per rit. Het is dus veel goedkoper dan met de auto en je hoeft je geen zorgen te maken indien je een jenevertje te veel op hebt. Wie dat wil kan uiteraard ook blijven overnachten in de buurt van Keulen of in het centrum, als er nog plaats is in één van de verschillende hotels natuurlijk. Want om een hotelkamer te boeken tijdens de kerstperiode moet je al lang op voorhand geboekt hebben!

Zelf heb ik vorige winter verbleven in het hotel Leonardo Keulen. Dit is een hotel gelegen in het centrum van Keulen. Het is één van de meest populaire hotels tijdens de kerstperiode. Waarschijnlijk omdat ze elk jaar opnieuw zeer aantrekkelijke kerstpromoties hebben.

Het grootste deel van de kerstmarkt van Keulen situeert zich voornamelijk in de directe omgeving van de kathedraal. Ook nabij het chocolademuseum vind je heel wat stalletjes en kraampjes. Je vindt er ook shows, maar deze zijn vaak betalend.

Data

Dit jaar gaat de kerstmarkt in Keulen opnieuw door vanaf 23 november tot 23 december, met op zondag 6 december een unieke koopzondag. Ik hou er van om in december naar de kerstmarkt te gaan, omdat de feestdagen dan al dichterbij zijn. November vind ik persoonlijk nog wat te vroeg om al een kerstmarkt te gaan afschuimen.