Bespaar geld door buiten het seizoen te reizen

Een reis plannen is leuk maar op reis gaan is nog veel leuker. Helaas is op reis gaan niet voor iedereen weggelegd, vaak vanwege de kosten die een reis met zich meedraagt. Toch hoeft reizen helemaal geen stukken van mensen te kosten. Steeds vaker kiezen heel wat mensen ervoor om buiten het seizoen op reis te gaan. Vooral tijdens de maanden juni en september gaan er heel wat mensen op reis. Uiteraard moet het ook mogelijk zijn om buiten het seizoen op reis te gaan. Maar als het mogelijk is, dan reis je dus best buiten het seizoen.

Mooi weer

Op bepaalde plaatsen is het tijdens de echte zomermaanden juli en augustus vaak te warm. Denk maar aan landen zoals Spanje en Portugal waar het al gauw meer dan 40 graden kan zijn tijdens de warmste zomerdagen. Wel, wanneer je er heen reist tijdens de maanden juni of september zal het al iets minder warm zijn waardoor je bijvoorbeeld overdag eens een uitstapje kunt doen zonder meteen vermoeid te zijn door de warmte. Ook aan het strand zal het een stuk aangenamer zijn.

Groot prijsverschil bij de hotels

Wie ervoor kiest om buiten het seizoen te reizen zal al gauw merken dat de prijzen van de hotels een stuk lager liggen dan tijdens het hoogseizoen. De hotels verlagen hun prijzen namelijk buiten het seizoen, door de vraag die lager ligt en het aanbod dat nog steeds hoog is.

Ook de vliegtickets zijn goedkoper

Maar niet alleen de hotels zijn een stuk goedkoper. Ook de prijzen van de vliegtickets liggen een stuk lager. Zeker wanneer je reist met lowcostmaatschappijen zoals Ryanair of Wizzair kun je al voor minder dan 10 euro op reis naar één van de vele bestemmingen die ze aanbieden. De prijzen liggen gedurende het hele jaar redelijk laag, maar vooral tijdens de periodes buiten de schoolvakanties wordt het echt interessant.