Reisgids 100% Rome: weinig historische informatie

Een tijdje geleden ben ik voor vier dagen naar de Italiaanse hoofdstad Rome geweest. No worries, reisverslag van deze reis komt nog! Speciaal daarvoor heb ik het boekje 100% Rome gekocht, dat moest dienen als reisgids tijdens mijn citytrip. Uiteraard had ik al redelijk wat zaken opgezocht op voorhand via internet. Maar ik hou er van om toch steeds een reisgids bij de hand te hebben. Als je ergens staat kun je immers meteen de reisgids openslaan en kijken wat de locatie te bieden heeft.

Toch hou ik er niet zo van om een dikke, zware reisgids te moeten meezeulen. Daarom kreeg ik de raad van een vriendin om het boekje 100% Rome te kopen. Ze wist mij te vertellen dat het een ietwat alternatieve reisgids is waar uiteraard ook de usual stuff in staat, maar waar er ook heel wat leuke plekken in staan die je zeker moet bezoeken of gedaan hebben tijdens je reis.

Weinig historische achtergrond informatie

Voor amper €14,95 kocht ik het boekje op de Nederlandse webshop Bol.com. Voor 23 uur besteld, dus had ik het de dag nadien al thuis in de brievenbus liggen! In Rome zelf begaf ik mij met het boekje in de hand naar enkele van de meest toeristische hotspots van de stad. Het Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Spaanse Trappen, … Telkens sloeg ik mijn boekje open in de hoop iets meer te weten over de geschiedenis van deze bezienswaardigheden, maar helaas. In het boekje werd er tot mijn grote verbazing weinig aandacht besteed aan het historische.

Over het Colosseum bijvoorbeeld, hét monument bij uitstek in Rome, staan amper vier à vijf regeltjes over de geschiedenis er van. Op die manier wist ik niet hoe het er hier vroeger aan toe ging, waarvoor het Colosseum gediend heeft, hoe het er in originele staat uitzag, …

Kortom, ik moest beroep doen op een lokale gids (tegen betaling!) om wat meer te weten te komen over geschiedenis van dit wereldwijd bekende monument. Net als bij het Colosseum was er ook bitter weinig historische informatie terug te vinden over andere monumenten zoals het Pantheon, de Spaanse Trappen, …

Leuk als extra reisgids

Waarvoor het boekje 100% Rome zeker wel geschikt is, is het vinden van leuke pleintjes, leuke cafeetjes, leuke restaurantjes, … Kortom, wie op zoek is naar alles behalve historische informatie zal met de reisgids 100% Rome zeker een tevreden man of vrouw zijn. Ben je toch geïnteresseerd in de geschiedenis van een stad en wil je er iets meer over te weten komen? Neem dan zeker een andere reisgids mee waarin men zich wel focust op het historische aspect.