3 steden die ik zeker nog eens wil bezoeken

Iedereen heeft waarschijnlijk wel enkele bestemmingen waar je zeker nog eens in je leven naar toe wil reizen, toch? Hoe vaak komt het niet voor dat een krant of magazine een lijstje publiceert met daarin “10 bestemmingen die je zeker gezien moet hebben in 2015” of “5 bestemmingen die je moet bezoeken nu het nog kan”, juist heel vaak!

En volledig terecht ook. Sommige plaatsen moet je ook gewoon gezien hebben voor het te laat is. Plaatsen bezoeken zoals de Noordpool of andere verre plaatsen zoals Siberië of Australië is helaas niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn deze plaatsen ongelofelijk mooi! Dit doet mij er trouwens aan denken dat ik in de toekomst zeker ook een blogpost moet schrijven over deze plaatsen!

Dubai

Ook ik heb een lijstje van plaatsen die ik zeker nog eens wil bezoeken. Ik heb bijvoorbeeld drie steden met stip aangeduid op mijn to-do lijstje die ik de komende maanden/jaren zeker wil bezoeken. De eerste in het lijstje is Dubai, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Waarschijnlijk zullen er nu veel mensen zich afvragen waarom Dubai? Wel, als je weet dat er tot voor het einde van de jaren ’90 ongeveer niks stond van hoogbouw en als je dan nu kijkt wat er staat… Ongelofelijk! Vooral de rijkdom en de groeiende economie van Dubai lijkt mij bijzonder om eens van dichterbij te bekijken.

La Paz

Een tweede stad op mijn lijstje is La Paz, een stad in Bolivia. Deze stad met ongeveer 1 miljoen (!) inwoners ligt op maar liefst 3.600 meter hoogte. La Paz wordt door veel mensen gezien als de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld, maar is eigenlijk de hoofdstad van Bolivia niet, Sucre is de officiële hoofdstad van Bolivia. Al van kleins af aan was ik gefascineerd door de stad La Paz door de documentaires die ik bekeek over de architectuur, de criminaliteit en de cultuur van de lokale bevolking. Een stad die ik dus zeker eens wil bezoeken!

Hong Kong

De derde en laatste stad op mijn lijstje is eigenlijk geen stad, maar een regio. Dat is Hong Kong. Hong Kong is eigenlijk een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Hong Kong zou uit maar liefst 236 eilanden bestaan en er zouden ongeveer 7 miljoen mensen wonen. Ongelofelijk toch? Vooral de hoogbouw en de chaos van Hong Kong wil ik eens meemaken. Ik wil er vooral zien hoe het er aan toe gaat in zo’n grote stad.